Ambulant

Coaching en ambulante begeleiding (Jeugdwet, WMO. particulier).

Soms is het prettig dat iemand met je meedenkt om je leven op de rails te zetten. Dat kan bijvoorbeeld gaan over werk, wonen, sociale contacten, opvoed en gezin(s)ondersteuning of relatie's. Een sparringpartner, iemand die wat langer met je optrekt en reflecteert op wat je doet en wie je bent. Net dat zetje in de rug waardoor je verder kunt.

Voor wie?

  • Wanneer je ondersteuning zoekt bij bijvoorbeeld school, werk, sociale contacten, huisvesting, administratie of meer zelfstandigheid.
  • Wanneer je vaardigheden en inzichten wilt ontwikkelen waardoor je meer grip op je leven krijgt en beter om kunt gaan met bijvoorbeeld autisme of adhd.
  • Invulling van vrije tijd en zingeving.

Hoe werken we? 
We kijken eerst wat je kan en wil. Wat vind je leuk om te doen, waar geniet je van, waar loop je tegen aan? Maar ook: hoe kijk je tegen de wereld aan, wat zijn je overtuigingen? Welke zijn helpend en welke zijn belemmerend. Welke manieren zijn er om je eigenschappen en vaardigheden in te zetten en je doelen te bereiken. Welk gedrag staat je in de weg en hoe kun je dat ombuigen naar gedrag dat je verder helpt.

Je wordt je bewust van je persoonlijkheid, wat je belangrijk vindt en wat voor effect dat heeft op jezelf en op je omgeving. Met onze aanpak krijg je weer zicht op talenten, kwaliteiten, doelen en vooral: mogelijkheden. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen.

We kunnen verschillende methodes inzetten om tot resultaat te komen, bijvoorbeeld Oplossingsgericht werken, PBS Positive Behavior Support, VHT video-hometraining. Prikkelprofiel, Kernkwaliteiten en NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). We zetten je in beweging door te luisteren (ook tussen de regels door), veel vragen te stellen en een spiegel voor te houden. We werken meestal 1 op 1 en gaan er graag op uit. Door samen dingen te doen en te ervaren leer je het beste. Aan jezelf werken kan pittig zijn, maar we houden het luchtig; er wordt ook veel gelachen!

* Op dit moment is er geen wachtlijst.