Begeleiding en verblijf (PGB-ZIN)

Wadrust op Ameland
Sinds 2007 bieden we begeleiding en ondersteuning voor kinderen met een PGB (Persoons Gebonden Budget) of ZIN (Zorg In Natura)-indicatie. Er zijn vier groepen met vier kinderen/jongeren en twee begeleiders. We maken optimaal gebruik van de mogelijkheden van het eiland. Paardrijden, vliegeren of wadlopen zijn bijvoorbeeld mooie manieren om grenzen te verkennen en het zelfvertrouwen te vergroten. We werken op een natuurlijke manier aan doelen als (zelf)vertrouwen, sociaal-emotionele vaardigheden, communicatie en zelfstandigheid. Klik voor meer informatie door naar “Locaties“.

Het programma.
De boot vertrekt om half 6 vanuit Holwerd. De trossen zijn los en het weekend kan beginnen!
Wanneer we in het huis aankomen gaan we eerst de tassen uitpakken. Na het eten is er nog tijd voor een kleine activiteit.
Op zaterdag en zondag doen we Wadrust activiteiten: naar de vuurtoren, speurtochten, mountainbiken of met een Amelander op pad. Wanneer het slecht weer is zijn er genoeg mogelijkheden voor binnenactiviteiten. Er is veel ruimte voor individuele begeleiding. Natuurlijk houden we altijd rekening met de mogelijkheden en de leeftijd van de kinderen.
Op zondagmiddag vertrekken we weer. Over het halen en brengen van de kinderen worden individuele afspraken gemaakt.